📞 0312 348 95 18 - 📬 info@altintasorman.com     

Mdf

MDF orta sertlikte bir levha olup masif ahşap gibi işlenebilmekte, CNC tezgahlarda hatasız kesim, delik ve frezeleme imkanı sağlamaktadır. Temiz yüzeye ve düzgün kenarlara sahip olan levhalar, laklama, boyama ve kaplama gibi işlemler için çok elverişlidir.

MDF, kayın, meşe, çam gibi ağaç türlerinden üretilir. Üretim için seçilen ağaçlar, kabuk soyma makinesinde kabuklarından temizlenir. Temizlenen odunlar yongalama makinesinden geçirilerek küçük parçalara ayrılır. Yonga adı verilen bu parçalar sert ağaç (kayın, meşe) ve yumuşak ağaç (çam) silolarında ayrı ayrı depolanır. Yongalar, rafineri ünitesinde yapılan işlemlerle liflere ayrılır ve çıkış borusunda tutkal ve diğer kimyasal ilaveleri yapılır.

 

Bilahare kurutulan lifler, serme bunkerine gelir. Serme işlemi sonrası “mat” adı verilen lifler, kontinü preste preslenerek MDF üretimi tamamlanır. Boy kesme, kenar düzeltme ve soğutma işleminden sonra istiflenerek yarı mamul ambarına taşınır. Mevsim şartlarına göre 3-7 gün dinlendirilen levhaların yüzeyleri, zımpara makinesinde zımparalanır ve satışa hazır hale getirilir.
 

MDF’nin her noktasında liflerin eşit dağılması ve çok yoğun bulunuşu levhanın her iki yüzünün olduğu kadar, kenarlarının da makinayla herhangi bir kırılma olmaksızın ya da malzeme parçacıkları arasında boşluklar ortaya çıkmaksızın işlenmesine imkan sağlamaktadır. MDF bu sayede masa tablaları, kapı panelleri, kenarları pahalı veya profil yüzeyli çekmece alınları gibi parçaların üretilmesinde başarıyla kullanılabilmektedir. Son derece düzgün ve homojen bir yüzeye sahip olan MDF gerek boyamada, gerekse dekoratif folyo veya ahşap kaplamada çok iyi bir taban oluşturur.
 

Düzgün kalınlığı, makina ile işlenmeye elverişli olması ve sağlamlığı, MDF’nin masife alternatif malzeme olarak karşımıza çıkmasını sağlamaktadır.